The Marx Brothers.

De Broers

  • Chico: Leonard Marx (22 maart 1887 – 11 oktober 1961)
Chico was de oudste broer (Manfred was eigenlijk de oudste, maar die overleed als kind). Hij was degene die met de rest van de broers besloot muzikale komedies te maken. Indertijd had hij een Italiaans accent aangeleerd om de eventuele antisemieten uit de buurt ervan te overtuigen dat hij Italiaan was en geen jood. Dit accent is samen met zijn talent als pianospeler één van zijn handelsmerken geworden. In de films vervulde hij meestal de rol van sluwe en louche oplichter, vertrouwenspersoon van Harpo, zelfverzekerde pianist en de sceptische assistent van Groucho.
  • Harpo: Adolph, wijzigde in WO I zijn naam in Arthur omdat hij de naam te Duits vond (23 november 1888 – 28 september 1964)
Harpo vervulde als acteur de rol van stomme, die nooit praat maar zich uitdrukt via gebarentaal, door te fluiten en door zijn toeter te gebruiken. Als een kruising tussen een kind en een wild beest zette hij alles op stelten, viel iedereen lastig, haalde de meest eigenaardige dingen uit zijn jas (zoals een kaars die aan twee kanten brandt, een opgerold touw, een poster met een vrouw in ondergoed et cetera. (Horse Feathers)) en achtervolgde vrouwen met zijn claxofoon. Zijn pseudoniem “Harpo” is afgeleid van het feit dat hij harp speelde, waar in bijna elke film een muzikaal intermezzo voor wordt uitgetrokken.
  • Groucho: Julius Henry Marx (2 oktober 1890 – 19 augustus 1977)
Groucho’s handelsmerken waren zijn grijnslach, dikke sigaar, waggelende loop en sarcastische opmerkingen, beledigingen en woordspelingen. In de films probeert hij voortdurend aan geld of vrouwen te raken en praat iedereen onder tafel met zijn gevatte en intelligente opmerkingen. Hij was ook zanger en een aantal van zijn liedjes zijn klassiekers geworden, zoals “Lydia the Tattooed Lady”.
  • Gummo: Milton (23 oktober 1892 – 21 april 1977)
Gummo was de minst bekende Marx brother, hij was wel degene die het eerst samen met Groucho optrad, maar voor het grote Broadwaysucces kwam was hij al gestopt met acteren. Jarenlang was hij de manager van zijn broers.
  • Zeppo: Herbert Marx (25 februari 1901 – 29 november 1979)
Zeppo was de jongste van de Marx Brothers. Hij nam de rol van Gummo over toen die er mee stopte. Zeppo was de romantische aangever. Hij kon wel veelzijdiger rollen aan, maar werd getypecast als de ernstigste van de vier.
from Wikipedia.